3 benodigdheden voor een geslaagde fietstocht

3 benodigdheden voor een geslaagde fietstocht

november 21, 2022 0 Door ghgjtutyjk

Als je een fietstocht gaat maken, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Je wilt tenslotte niet halverwege stranden met een lekke band of een kapot stuur. Een goede fietstocht begint met een goede fiets. En een goede fiets begint met de juiste onderdelen. In deze blog lees je welke drie fietsonderdelen je niet wilt missen op jouw tocht

Stuurpennen

De stuurpennen is het onderdeel waar het stuur aan bevestigd wordt. Het is belangrijk dat de stuurpen stevig is, zodat het stuur niet kan gaan draaien of schudden tijdens het fietsen. Als de stuurpen losser zit, kan dit leiden tot ongemak en ongelukken. controleer daarom altijd of de stuurpen vastzit voordat je gaat fietsen.

Kettingbladen

De kettingbladen zitten aan weerszijden van de ketting en helpen om de ketting tijdens het fietsen op te tillen. De bladen moeten dus scherp zijn, zodat ze de ketting gemakkelijk kunnen pakken en optillen. let erop dat de bladen scherp genoeg zijn en vervang ze als ze bot geworden zijn. Momenteel zijn er verschillende soorten kettingbladen op de markt, dus doe er altijd onderzoek naar welke het beste bij jouw situatie past.

Fietsvork

De vork is het onderdeel waaraan het voorwiel wordt bevestigd en maakt contact met de grond tijdens het trappen. Omdat de vork continu in contact komt met de grond, slijten deze sneller dan andere onderdelen van de fiets. Controleer daarom regelmatig of de vork nog stevig vastzit en of er geen beschadigingen aan zitten. Vervang eventuele beschadigde onderdelen zo snel mogelijk, zodat je veilig kunt blijven fietsen… Dit geld uiteraard ook voor alle andere delen van je fiets!

Conclusie

Zorg er altijd voor dat je jouw fiets goed onderhoud, zodat je veilig kunt blijven rijden en genietend van jouw fietstochten! Wanneer in twijfel of iets niet goed werkt? Neem dan contact op met een fietsspecialist bij jou in de buurt!

Bron: omnibikeparts.com