De voordelen van een vouwfiets

De voordelen van een vouwfiets

augustus 19, 2022 0 Door ghgjtutyjk

De vouwfiets is een handig ruimtebesparend vervoersmiddel, toch hebben nog veel mensen er een ouderwetse associatie bij. Dit is niet nodig want de vouwfiets biedt een aantal voordelen, deze gaan we in deze blog verder toelichten. 

Met de vouwfiets kan je ideaal op reis

De vouwfiets mag gratis meegenomen worden in de trein en bus, op deze manier is het mogelijk om makkelijk lange afstanden met het openbaar vervoer af te leggen en dit te combineren met korte afstanden op de vouwfiets. Wanneer je bijvoorbeeld vaak in de file staat en graag sneller op je werk wil zijn is een vouwfiets een handige oplossing. Naast dat je kosten zal gaan besparen van benzine ga je ook tijd besparen. Je ontwijkt namelijk de files. Je stapt de trein in met je ingeklapte vouwfiets en gebruikt deze weer wanneer je de trein uitstapt. 

Gebruik hem voro een stedentrip

De vouwfiets is ook ideaal om mee te nemen op stedentrip, parkeer de auto aan de rand van de stad en ga vanaf daar verder op de vouwfiets. Op die manier ontloop je de vaak hoge parkeerskosten en kan je lekker op eigen tempo de stad verkennen. Naast dat je de auto kan parkeren buiten de stad kan je ook met de trein midden in de stad uitstappen en vanuit daar verder gaan op de vouwfiets. In de stad wordt het eenvoudiger om langere afstanden af te leggen omdat je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer, parkeerkosten en niet hoeft te lopen. 

Goed voor de gezondheid

Als je de vele autoritjes inwisseld voor ritjes op de vouwfiets zal je al snel fysiek verschil gaan merken. Op korte termijn zal je meer energie krijgen omdat je meer beweegt en daarnaast ook nog eens meer in de buitenlucht bent. Op de langere termijn zal je conditie verbeteren en misschien ook wel je mentale gezondheid. 

Handig in gebruik te nemen

Mobiliteit, comfort en kwaliteit zijn de speerpunten voor een vouwfiets. Dit is terug te zien in het feit dat je de fiets zo hebt ingevouwen en ook weer hebt uitgeklapt. Dit maakt het echt de ideale fiets om mee te gaan reizen. Bij een eventuele overstap is de vouwfiets eenvoudig te tillen omdat ze vaak lichtgewicht zijn. En doordat de fiets zo compact opgevouwen wordt kan je hem eenvoudig veilig binnen opbergen. 

Milieuvriendelijk én stijlvol

De vouwfiets heeft de afgelopen jaren een flinke metarmorfose ondergaan, hierdoor worden ze steeds populairder én stijlvoller. Het is namelijk steeds meer een mooie blikvanger geworden waarbij je zelfs kan kiezen uit verschillende kleuren, formaten én techniek. Daarnaast heb je met je vouwfiets ook een positieve invloed op het milieu. Doordat je vaker de auto laat staan verminder je je uitstoot.