Verschillende sportieve fietsen voor jou!

Verschillende sportieve fietsen voor jou!

augustus 31, 2022 0 Door ghgjtutyjk

Ga je voor je plezier graag fietsen? Of wil je je goede voornemen om meer te bewegen met de fiets eindelijk gaan uitvoeren? Dan is het handig als je weet welke fietsen er allemaal zijn. Dat lees je in deze blog! 

Mountainbike

De mountainbike is een terreinfiets. Deze is ontwikkeld om over onverharde wegen en paden te fietsen. Daarnaast is een mountainbike ontworpen om comfortabele ritten op moeilijk begaanbare, wilde en ook heuvelachtige terreinen, zoals het bos te garanderen. Een ander voordeel van deze fiets is dat de dikke banden ervan zorgen voor extra grip en vering. Op deze manier worden schokken opgevangen. Mountainbikes van Matrabike komen dus goed van pas als je offroad wil rijden. 

Racefiets

Een racefiets, oftewel wielrenfiets, is ontworpen om mensen zo snel mogelijk van a naar b te laten fietsen. Om deze reden is het frame vaak smal en heeft de fiets een aerodynamische vorm, zodat de wind gunstig geleid wordt. Doordat de handvaten van racefietsen vaak laag zijn, zit je diep voorover en is soms even wennen, maar een voordeel is dat racefietsen er voor iedereen zijn. Er zijn namelijk veel verschillende maten, vormen en kleuren. Hierbij is het van belang dat je kijkt naar wat jij belangrijk vindt in een fiets. 

Hybride fietsen

De derde en laatste fiets die we in deze blog bespreken is de hybride fiets. Dit is een combinatie van een stadsfiets en sportfiets. Hierdoor is het een sportieve en leuke stadsfiets, maar ook een fiets waarmee je lange afstanden af kunt leggen. Er zitten altijd versnellingen op een hybride fiets. Daarnaast is de fiets zelf een stuk lichter dan andere fietsen, doordat het een licht aluminium frame heeft. 

Als je weet wat voor soort fiets je wil, moet je bij de volgende stap gaan bepalen waar je de fiets aan gaat schaffen. Dit kan zowel online als in de winkel. Kies voor een winkel die goed voelt, zoals Matrabike.